Authentiek en vrouwelijk. Meer passie. Meer liefde.
Afvallen zit tussen je oren.

Blijvend afvallen zit tussen je oren.

Uit elkaar en nu alleen verder?

uit elkaar en gelukkigDaar sta je dan, je hebt een periode achter de rug met veel spanning en stress. Je staat voor een voldongen feit: uit elkaar en nu alleen verder? Misschien is je scheiding soepel verlopen, misschien is het een langdurige grimmige periode geweest. Er zijn allerlei onzekerheden in de financiën en het vinden van woonruimte (geweest). Maar er komt een moment dat jouw leven weer in de flow komt. Jouw leven alleen, of samen met de kinderen als je die hebt. En misschien is dat moment al aangebroken.

Je gaat er iets leuks van maken. Je eigen plekje opnieuw creëren, een nieuwe start.

Wellicht voel je nog verdriet en zijn er nog emoties die een plekje moeten krijgen.

Maar vanaf nu bepaal jij jouw leven. Jij kiest voor de kleur verf op de muren. Jij bepaalt met wie je om gaat.

Hier wat tips:

  • Besef dat jij de enige bent die jouw leven bepaalt, vanaf nu is het volledig aan jou. Dat kan fijn voelen, maar het kan ook voelen als een behoorlijke verantwoordelijkheid. Het is zoals het is, hoe het verder gaat is aan jou.
  • Stop verdriet niet volledig weg. Soms is het goed om aanwezig te blijven bij de emoties die je voelt. Neem daar bewust de ruimte voor. Als onverwerkte emoties nog (te) lang blijven overheersen, dan is het misschien fijn voor je om naar een coach of hypnotherapeut te gaan die je goed kan begeleiden.
  • Plan leuke dingen in, alleen en/of samen met de kinderen. Dat kan iets simpels en goedkoops zijn als een zelfgemaakte brunch aan het water, een fietstochtje of een avond naar een concert of pretpark.
  • Geniet ervan dat je kan doen wat je wilt. Toen mijn vorige relatie beëindigd was heb ik urenlang keihard mijn eigen muziek gedraaid en gekookt op onwaarschijnlijk vreemde tijdstippen gewoon omdat ik daar zin in had :-)
  • Zoek je vrienden en vriendinnen op. Misschien deed je dat al, maar koester je oude vrienden en sta open voor nieuwe.
  • Neem een nieuw kapsel, koop nieuwe kleding. Het is soms lekker om te veranderen van uiterlijk als je een nieuwe periode ingaat. Zorg goed voor je lijf, eet gezond, beweeg genoeg en als het tijd is om wat gewicht kwijt te raken, doe dat dan wel op een evenwichtige en gezonde manier zoals bijvoorbeeld via De superverbrander methode van Jesse van der Velde
  • Verzin een ritueel om een oude periode af te sluiten. Een afsluitingsritueel kan er in jouw brein en emoties voor zorgen, dat er ruimte komt voor nieuwe dingen. Schrijf bijvoorbeeld wat briefjes met wat je los wilt laten en verbrand dat in een vuurkorf. Zoek steentjes die symbool staan voor wat je kwijt wilt en gooi deze in het water. Maak een visionboard met al jouw wensen en dromen of schrijf dit op. Laat je fantasie gaan.

Kortom, geniet zoveel mogelijk van alles wat je voelt, ervaart, beslist en doet. Een overtuiging die veel mensen hebben is dat een relatie je helpt om te leren, om oude dingen in jezelf op te lossen, vooral als het een minder prettige relatie is geweest. Ik weet niet hoe het voor jou is. Maar misschien is het hoe dan ook tijd om een nieuwe frisse overtuiging voor jezelf te verzinnen. Bijvoorbeeld, een relatie is bedoeld om het beste in elkaar naar boven te halen. Of, een relatie is om uitzinnig van te genieten. In een relatie wil ik me compleet vrouw voelen. Het zijn maar wat voorbeelden, maar verzin een nieuwe overtuiging die beter bij jou past. Want ook het aangaan van een nieuwe relatie heb jij in de hand.