Authentiek en vrouwelijk. Meer passie. Meer liefde.
Afvallen zit tussen je oren.

Blijvend afvallen zit tussen je oren.

Hoe zorg ik ervoor dat hij mij verovert?

Lezersvraag: Ergens leeft in mij de overtuiging dat ik veroverd wil worden door een man; dus dat hij degene moet zijn die de stap zet een relatie te willen. Terwijl ik aan de andere kant meestal degene ben die meteen verliefd is en dus het snelst een relatie zou willen starten. Hierdoor ga ik mezelf inhouden, terwijl ik eigenlijk m’n hart zou willen laten spreken. Hoe zorg ik ervoor dat hij mij verovert?

Antwoord:

Je verlangen is ten diepste vrouwelijk. Je wilt veroverd worden door een man. Daar is niets mis mee, het is voor een vrouw heerlijk om te voelen dat een man haar verlangt en haar wil veroveren. Maar als je echt verliefd bent, dan wil je als vrouw zijnde vaak snel duidelijkheid. Je wilt graag bij hem zijn, hem vaak zien en hem het liefste zoveel mogelijk om je heen.

Het lijkt erop dat het spel van verleiding en het snel duidelijkheid willen, elkaar een beetje bijten. Dat maakt het lastig om je in te houden en te wachten op zijn volgende stap. Eigenlijk kun je deze periode van verliefdheid, het aftasten en aantrekken zien als een heerlijk spel van mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Onderschat je kracht als vrouw hierin niet! In dit verleidingsspel heb je vanuit je vrouwelijke essentie meer kracht en invloed dan je denkt. Als je wilt dat hij een stap in jouw richting zet en je vermoedt, of weet dat hij jou ook wel ziet zitten, kun je gerust vanuit je hart laten merken dat je hem leuk vindt.

Je hoeft geen trucendoos open te trekken of te spelen dat je onbereikbaar bent (wat sommige schrijvers wel aanraden) zodat hij hemel en aarde moet gaan bewegen om jou te veroveren. Nee, een man kan ook onzeker zijn, heeft soms wat signalen nodig. En als jouw subtiele verleidingssignalen niet tot hem doordringen, kun je ook vanuit je hart je verlangens uitspreken. En het uitspreken van je verlangens is iets anders dan dat je hém verovert.

Waar veel mannen het benauwd van krijgen is, dat ze geclaimd worden. Het is zaak uit het obsessieve gevoel te blijven hem perse te willen en wel nu. Langzaam aan, is het advies. Blijf met je aandacht bij jezelf, bij je lijf, bij je gevoel en voel hoe sensueel en verleidelijk je bent als je dit spel met hem speelt, zonder je verlangens onder stoelen of banken te steken. Je mag best eerlijk zijn vanuit je authentieke zelf, want dat is wat er is.

En als jouw signalen niet tot hem doordringen (tja, soms lijkt het alsof mannen de subtiele signalen die vrouwen uitzenden niet echt ontvangen, vaak zijn ze gewend aan duidelijke taal) kun je zelfs een stapje verdergaan en tegen hem zeggen: “wat zou ik het leuk vinden als je me mee uit vraagt” of “ik verlang ernaar dat je me wat meer duidelijkheid geeft over onze relatie”. Je geeft dus aan wat je van hem zou willen. Zodat hij hem er alleen maar in hoeft te koppen als het ware. Je verovert hem niet op deze manier, maar je laat hem merken dat je veroverd wilt worden. En als hij gehoor geeft aan je verlangen, hij vraagt je mee uit, of hij laat merken dat hij je echt ziet zitten, dan zal hij het gevoel hebben dat hij je gelukkig heeft gemaakt.

Je kunt in de mannelijke energie gaan zitten, hem versieren, zelf initiatieven nemen, hem mee uit vragen, of vragen of hij met je verder wil. Dat kan. Maar dat is niet wat je wilt. Je wilt graag in je vrouwelijke energie zijn. De sleutel hierin is dat je duidelijk aangeeft wat je als vrouw van hém zou willen, waar hij jou gelukkig mee zou kunnen maken. Als een man jouw hart wil veroveren en je geeft aan dat je dat zou willen, dan zal hij vanuit zijn ‘man zijn’ graag de initiatieven nemen.

Leuke aanvullende tips kun je lezen op:

Hoe versier je een man op een datingsite