Authentiek en vrouwelijk. Meer passie. Meer liefde.
Afvallen zit tussen je oren.

Blijvend afvallen zit tussen je oren.

Hij wil helemaal voor me gaan, wat moet ik doen?

(ingekorte) Vraag: We kennen elkaar nog niet zo lang, hij is gescheiden en heeft een dochtertje. Ik heb ook een dochtertje van dezelfde leeftijd. Het is een geweldige en lieve man, hij ziet er goed uit en hij is ook zorgzaam voor mijn kind, alles klopt. Hij zegt dat ik de vrouw van zijn dromen ben, hij wil helemaal voor me gaan, terwijl ik hem net pas leer kennen. Ik vind dat eng, ik wordt hier onzeker van. Ik wil hem niet kwijt, maar ik wil hem ook niet voor zijn hoofd stoten, wat moet ik doen?

Antwoord: Jullie kennen elkaar kort, jullie zitten nog in de verkenningsfase. Je vindt hem leuk, hij ziet er goed uit, alles klopt en het is een geweldige man. Hij weet al dat hij helemaal voor je wil gaan en hij laat duidelijk merken dat hij je helemaal geweldig vindt, jij bent de vrouw van zijn dromen. Het is fijn om te voelen maar ergens bekruipt je een onzekerheid. En dat is logisch want:

“Hoe kan hij nou zo’n sterk signaal afgeven, hij weet nog niet alles van mij”….en daar zit het hem in. Hij wil helemaal voor je gaan en een man die zo sterk zijn wensen volgt, zo van “je bent alles voor mij, ik hou van je” kan ook in na een tijdje veranderen in een duidelijk “ik wil niets meer met je te maken hebben”. Als hij je op zo’n voetstuk plaatst, dan kun je er alleen maar afvallen, denk je misschien. En dat maakt je onzeker. Je weet niet of je hier klaar voor bent. Maar je kunt de vraag omdraaien: is híj er eigenlijk wel echt klaar voor? Hij wil nu helemaal voor je gaan, maar is hij daar stabiel in, ook in de toekomst?

Als hij jou helemaal fantastisch vind, dan zul je dat moeten gaan testen naar de toekomst toe. Hoe zal dat zijn, als hij je beter leert kennen, als hij meer kanten van jou ontdekt? Hoe reageert hij als hij ziet dat je ook je onzekerheden hebt en dagen dat je minder goed in je vel zit? Je zult rustig aan moeten gaan testen of jullie relatie toekomst heeft.

Je hoeft hem niet weg te duwen als je hem zo geweldig vindt, maar het is nodig om je grenzen aan te geven. ‘Langzaam aan’ is echt het sleutelwoord. Je kunt elkaar leuk vinden en elkaar ontdekken, maar je hoeft je nog niet volledig te binden. Je zult hem dit eerlijk moeten vertellen.

  • Zeg hoe je je voelt. Bijvoorbeeld: “ik wil je niet kwijt, maar ik heb het gevoel dat we nog in de verkenningsfase zitten. Het voelt goed met jou, maar of we echt voor elkaar kunnen gaan, weten we pas als we elkaar beter leren kennen”.
  • Of spreek uit dat je je onzeker voelt. Dat zijn sterke wens om met jou verder te gaan prettig voelt, maar dat je niet zeker weet of hij je wel leuk vindt als jullie elkaar veel beter kennen. Wees eerlijk, ook al is dat moeilijk.

Je kunt er in mee gaan, of je kunt hem wegduwen zonder dit te bespreken. In beide gevallen doe je jezelf dan tekort. Misschien laat je dan een hele leuke man gaan, of je gaat een relatie in, waarbij je iemand al over je grenzen laat gaan. In beide gevallen is het voor jou niet positief.

Het is zo belangrijk om bij jouw gevoel te blijven en ook vanuit jouw gevoel aan te geven wat je wel en niet wilt. Zeg dus dat je rustig aan wilt doen en waarom dat voor jou belangrijk is. Ga niet te snel mee in wat hij wil met jullie relatie. En ga zeker nog niet elke dag met elkaar afspreken, of plannen maken om te gaan samenwonen.

Dus ga ervoor, maar RUSTIG aan en jij bent degene die jouw grenzen mag gaan bewaken.